SAM DIGITAL: Digitale productlijn van SAMSON

|   Persbericht

De digitale productlijn SAM DIGITAL van SAMSON optimaliseert processen en biedt toegevoegde waarde op het gebied van bijvoorbeeld voorspellend onderhoud, reductie van productiekosten, ondersteuning van engineering en onderhoudsdiensten. Hierdoor is SAMSON - naast producent van slimme regelventielen - ook leverancier van intelligente systeemoplossingen.

Digitale oplossingen

SAMSON biedt de volgende digitale oplossingen.

SAM GUARD ...
is een voorspellende plant monitoring- en analysetool op basis van Artifical Intelligence (AI). Het maakt gebruik van bestaande sensordata, Machine Learning (ML) en een digitaal model van de fabriek. Met SAM GUARD werkt de plant altijd op het meest optimale productiepunt.

SAM CHEMICALS ...
is een door SAMSON ontwikkelde webgebaseerde tool, die gebruikers overal ter wereld 24/7 in staat stelt de gezondheid van regelventielen – voorzien van SAMSON klepstandstellers – periodiek te volgen.

SAM FLEX ...
maakt dataontsluiting van alle veldinstrumenten mogelijk, zodat de gebruiker optimaal inzicht heeft in de werking van de productieunit. Dit geldt voor zowel regelventielen voorzien van SAMSON positioners, alsook voor veldinstrumenten van een ander fabricaat. De software engineers van SAM FLEX bieden maatwerk conform de wensen van de klant.

SAM TANK MANAGEMENT ...
is speciaal ontwikkeld voor de bewaking van vulniveaus van vloeistoffen, gassen en dampen in opslagtanks (o.a. cryogene).

SAM DISTRICT ENERGY ...
is een webgebaseerde oplossing voor het beheren, regelen en optimaliseren van verwarmings- en koelsystemen. Alle belangrijke gegevens van aangesloten apparatuur worden op één centrale plek opgeslagen en gemonitord.

FOCUS-ON ...
is een samenwerking tussen KROHNE en SAMSON. Deze joint-venture legt de focus op het ontwikkelen van autonoom opererende producten voor de procesindustrie.


Eén SAMSON

SAM DIGITAL komt voort uit onder meer de joint-venture met UBIX en de overname van PRECOGNIZE. Het biedt een goede aanvulling op het productportfolio van AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, RINGO, SED, STARLINE, VDH PRODUCTS en VETEC. Daarmee levert SAMSON een zeer breed programma aan regelventielen en digitale oplossingen voor de meest uiteenlopende industriële processen.