SAM DIGITAL: Digitale productlijn van SAMSON

|   Nieuwsbrief

De digitale productlijn SAM DIGITAL van SAMSON optimaliseert processen en biedt toegevoegde waarde op het gebied van bijvoorbeeld voorspellend onderhoud, reductie van productiekosten, ondersteuning van engineering en onderhoudsdiensten. Hierdoor is SAMSON - naast producent van slimme regelventielen - ook leverancier van intelligente systeemoplossingen.

Digitale oplossingen

SAMSON biedt de volgende digitale oplossingen.

 • SAM GUARD
  Is een voorspellend plant monitoring- en analysetool, die gebruikmaakt van bestaande sensordata, Machine Learning (ML) en een digitaal plantmodel. Deze plant monitoringtool is op basis van Artificial Intelligence (AI). De tool maakt het  mogelijk de plant altijd op het meest optimale productiepunt te laten werken.
   
 • SAM CHEMICALS
  Is een door SAMSON ontwikkelde webgebaseerde tool, die gebruikers overal ter wereld 24/7 in staat stelt de gezondheid van regelventielen – voorzien van SAMSON klepstandstellers – periodiek te volgen.
   
 • SAM FLEX
  Verbindt regelventielen, voorzien van slimme SAMSON klepstandstellers, met apparatuur van andere leveranciers.
   
 • SAM TANK MANAGEMENT
  Is speciaal ontwikkeld voor de bewaking van vulniveaus van vloeistoffen, gassen en dampen in opslagtanks (o.a. cryogene).
   
 • SAM DISTRICT ENERGY
  Is een webgebaseerde oplossing voor het beheren, regelen en optimaliseren van verwarmings- en koelsystemen. Alle belangrijke gegevens van aangesloten apparatuur worden op één centrale plek opgeslagen.
   
 • FOCUS-ON
  Is een samenwerking tussen KROHNE en SAMSON. Het legt de focus op het ontwikkelen van autonoom opererende producten voor de procesindustrie.

Eén SAMSON

SAM DIGITAL komt voort uit onder meer de joint-venture met UBIX en de overname van PRECOGNIZE. Het biedt een goede aanvulling op het productportfolio van AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, RINGO, SED, STARLINE, VDH PRODUCTS en VETEC. Daarmee levert SAMSON een zeer breed programma aan regelventielen en digitale oplossingen voor de meest uiteenlopende industriële processen.