Kogelkranen voor gasbehandelingsinstallatie Kazachstan

|   Nieuwsbrief

Voor een gasbehandelingsinstallatie (upstream twee SGT-600’s) in Kazachstan heeft SAMSON twintig kogelkranen, type floating ball, geleverd aan Eltacon. Deze ventielen maken deel uit van de gasbehandelingsunits, geschikt voor omgevingstemperaturen tot -38°C.


Upstream

Eltacon Engineering BV, specialist in transport en behandeling van gassen en oliegerelateerde vloeistoffen, heeft deze complete units gefabriceerd met gasfiltratie, elektrische gasverwarming, drukreductie en voorzien van een buffervat. De skids zijn voorzien van isolatie, verwarmde instrumentenbehuizingen en een weerbestendig dak.

“Tight Shut Off”

STARLINE, een gelieerde onderneming van SAMSON en specialist in upstream olie- en gasapplicaties, staat bekend om zijn hoogwaardige ventielen. Voor dit project heeft SAMSON kogelkranen geleverd voor gebruik met aardgas bij 40 bar, bestand tegen temperaturen tussen de -15 en 150°C. Belangrijke kenmerken van deze kogelkranen zijn de – zelfs bij gastoepassingen – strakke afsluiting (“Tight Shut Off”) en het modulaire ontwerp om zich aan te passen aan elke omstandigheid. Deze ventielen voldoen volledig aan de internationale standaard ISO 14343.


Tweetrapsfiltersysteem

Het gas wordt gefilterd met behulp van een tweetrapsfiltersysteem. Na het opwarmen van het gas tot 20 graden boven de dauwpunttemperatuur wordt de druk gereduceerd tot een constante 23,5 barg voor een continue GT-werking. Daar Kazachstan deel uitmaakt van de Euraziatische douaneunie zijn de units geleverd volgens de Technical Regulations for the Custom Union
(TR CU of EAC).