FOCUS-ON: Joint-venture KROHNE en SAMSON

|   Nieuwsbrief

KROHNE en SAMSON zijn een joint-venture aangegaan onder de naam FOCUS-ON. Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen van autonoom opererende producten voor de procesindustrie. De joint-venture is gevestigd in Dordrecht, waar de slimme procestechnologieproducten gemaakt gaan worden.

 

Persconferentie

KROHNE en SAMSON introduceerden op 19 september jl. de joint-venture FOCUS-ON tijdens eenpersconferentie in het ultramoderne R&D-center van SAMSONin Frankfurt am Main, Duitsland.KROHNE en SAMSON hebben gelijke aandelen in het bedrijf.

Samenwerking

De basis voor FOCUS-ON komt voort uitde jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven in verschillende marketingprojecten en evenementen wereldwijd. De uitbreiding naar een strategische samenwerking in procesinstrumentatie en de oprichting van een joint-venture is geïnitieerd door de CEO’s Stephan Neuburger, KROHNE en Dr. Andreas Widl, SAMSON. "In het tijdperk van digitalisering kunnen toonaangevende innovaties alleen in samenwerking tot stand komen", zegt Widl met overtuiging, "en hier werken twee partners vol vertrouwen en op ooghoogte samen"."We hebben onze ideeën samengebracht en hieruit is FOCUS-ON ontstaan. Dit nieuwe bedrijfbundeltonze innovatievebenaderingen van decentrale besturingen voorspellendonderhouden levert als eerste product het slimme autonoom opererend ventielop", voegt Neuburger toe.

Kunstmatige intelligentie en diagnostiek

De drijfveer voor de samenwerkingwordt verklaard door Dr. Thomas Steckenreiter, CTO SAMSON: "Met FOCUS-ON zetten we een beslissende stap in de richting van een autonome fabriek,die autonoom kan produceren en tegelijkertijd ook autonoom kan optimaliseren". Zijn CTO-tegenhanger bij KROHNE, Dr. Attila Bilgic, vult aan: "De ontwikkeling van de adaptieve besturingsfunctie wasslechts een eerste stap. Belangrijker is de integratie van diagnostische functies en kunstmatige intelligentie.Onze autonome innovatiekent zijnhuidigestatus, kan toekomstige condities voorspellen, is in staat om te leren en kan zich aanpassen aan toepassingen".

Drie functies

Hetslimmeregelventielcombineert drie functies: sensor, corrigerend orgaanen besturing/diagnose. In de leidingmeet het slimme veldinstrument onder andere het debiet, de temperatuur en druk. Daarnaast regelt het corrigerend orgaanonafhankelijk de ventielfunctie met als einddoel de gespecificeerde instelpunten te bereiken. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit product de complexiteit van de installatie aanzienlijk vermindert. Andere belangrijke voordelen zijn een betere en efficiëntereregeling van de middelen en de mogelijkheid om een proces te optimaliseren dankzij de betekenisvollediagnostiek. De beschikbaarheid van de installatie kan aanzienlijk worden verhoogd”, vat Neuburger samen. Door de geïntegreerde meetsensoren voor debiet, temperatuur en druk kan het apparaat bijvoorbeeld cavitatie herkennen en voorspellen. Verhoogde spanning en de slijtage van de klep en de leidingen kunnen worden vermeden of aanzienlijk worden verminderd. Zo kunnen installaties ononderbroken en zonder stilstand gedurende langere tijd worden gebruikt.

Verkoop

De verkoop van het slimme, autonoom opererend ventielzal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 van start gaan.